Istoric companie

Cu o istorie de 5 decenii, SC SITAS SA a activat initial in domeniul transporturilor auto, fiind una dintre cele mai importante companii de transport din zona. Denumita in perioada de inceput "ITA Braila – Autobaza 1 Transport Marfa" si avand un parc auto de aproximativ 100 autovehicule de transport, compania a participat activ la construirea canalului Dunare - Marea Neagra in anii ‘80. Baza materiala a companiei (spatiu de parcare foarte mare - aprox 3 ha de suprafata betonata, ateliere mecanice de mari dimensiuni cu echipare completa, linie de verificare tehnica a starii autovehiculelor, statie proprie de alimentare cu carburant, magazii si spatii de birouri) au consacrat compania ca centru zonal de operare bine cunoscut in epoca respectiva.

 

Odata cu intrarea in economia de piata, SITAS s-a transformat dintr-o companie de stat, intr-una cu actionariat si management privat, care au decis ca firma sa-si continue activitatea in domeniul transporturilor auto, dotandu-se cu o flota de autocamioane noi (camioane MAN echipate cu remorci Schmitz) care operau in paralel cu cele aflate deja in dotarea companiei.

 

Criza economica din 2009, cu impact major in domeniul transporturilor, a determinat managementul companiei sa ia o decizie radicala, hotarand iesirea din domeniul activitatii de transport auto si transformarea companiei intr-un furnizor de servicii in domeniul imobiliar logistic si industrial.

 

Beneficiind atat de o localizare excelenta (compania fiind situata la iesirea orasului Braila, in directia Galati, in imediata apropiere a soselei de centura), cat si de intreaga baza materiala descrisa mai sus, SC SITAS SA a devenit una dintre primele companii din zona transformate intr-un parc industrial logistic, oferind spatii de stocare marfa, spatii de parcare autovehicule si echipamente, precum si spatii de birou. Calitatea serviciilor oferite (spatii adecvate, posibilitatea de oferire de extra servicii - in raport cu necesitatile si profilul beneficiarilor) precum si asigurarea securitatii spatiilor respective, a facut din SC SITAS SA un nume cunoscut pe piata locala.

 

Cu increderea data de reusita inceputului de drum, echipa SITAS lucreaza in permanenta la imbunatatirea bazei materiale existente, precum si a gamei de servicii oferite clientilor sai.